GDG Team Taiwan Collection, vol 1 by Charlaine Dingemans

Het derde boek alweer waar ik een review over ga schrijven. Ik had nooit kunnen denken dat ik reviews zou gaan schrijven, en wat vind ik het leuk. Heerlijk toch om je hobby te kunnen uit oefenen, en er dan 0ok nog over te kunnen schrijven. Inmiddels zit ik al weer even in het GDG review team. We hebben een super team en we krijgen goede begeleiding van Johanna Ans. Over een hoop boeken van GDG worden reviews geschreven. Houd dus ook zeker de blog van GDG in de gaten, daar worden alle blogs van het review team geplaatst. Maar pas wel op, heb je eenmaal een boek van Global Doodle Gems, dan wil je er zeker meer en GDG heeft heel veel boeken.

The 3rd book already to review for me. Never thought I would write reviews, and I really like it. Love it to color and write about it. It is already some time in the GDG Review team under great supervision of Johanna Ans. A lot of books to review. So keep your eyes open for more and more. And watch out, if you just have your first GDG book, you want more!

Het boek dat ik deze keer heb beoordeeld heet GDG The Team Taiwan Collection 1. Een dik boek waar platen in staan van 25 verschillende tekenaars. De platen zijn heel divers, er zit dus echt voor iedereen wat bij. Op de eerste bladzijde van het boek staat een plaat waar je je naam in kunt zetten. Op de twee bladzijden erna staat waar je Global Doodle Gems kunt vinden, o.a. via Facebook en instagram. Ook kun je de namen vinden van alle tekenaars die aan dit boek hebben mee gewerkt. Aan het einde van het boek vind je twee test pagina’s om je materialen te kunnen testen. Op de linker bladzijde naast de kleurplaat staat de naam van de tekenaar van de plaat er eronder vind je de naam van de Facebook pagina van de tekenaar. Het is leuk om te zien dat elke tekenaar in dit boek een eigen manier van tekenen heeft. En vind je een plaat van een bepaalde tekenaar erg leuk, dan vind je het vast leuk dat er van elke tekenaar meerdere platen in dit boek staan. Zoals we gewend zijn van de boeken van GDG zijn de platen enkelzijdig gedrukt, hierdoor is het boek geschikt voor elk gewenst materiaal.

This time It is the book GDG The Team Taiwan Collection to review, a big book with 25 artist to collaborate. There is a list with all the artist in the book, also 2 pages in the back too test your material. Every left page has the name of the artist and his FB page. Evr artist has a different style, and several pages in the book. All pages are single side printed so you can use whatever you like!

http://booklaunch.io/globaldoodlegems/teamtaiwancollection

Snel op naar de eerste plaat die ik heb gemaakt in dit boek. Wat was het vreselijk moeilijk om te kiezen zeg. Het is een plaat geworden van Jodi Ho. Een heel schattige plaat die ik heb gekleurd met Lamy potloden. Deze potloden gingen erg fijn op het papier. Voor wat extra accenten heb ik gelpennen gebruikt. De gelpennen drukken wel wat door op de achterkant van de plaat, maar niet op de volgende plaat.  Voor de bloemen heb ik Staedtler Wax potloden gebruikt. Ze geven erg goed kleur af op het papier. De achtergrond heb ik gekleurd met pastel potloden van Conté à Paris. Helaas ging het uitwrijven niet zo goed op het papier.

Let’s go to the first coloring, hard to choose but it became a drawing from Jodi Ho. a cute design colored with Lamy pencil and some gel pens. For the flowers I used Staedtler Wax pencil, great bright colors. The back I did with pastel pencil from Conté à Paris

De tweede plaat is er een van Jean Li. Een kleine kleurplaat die je lekker tussendoor kunt doen. Ik heb deze plaat gekleurd met de Bruynzeel Rijksmuseum potloden. Deze potloden gaan ook goed op dit papier. Ik heb mijn blender potlood gebruikt om de kleuren wat egaler over te laten komen, helaas geeft het zwart van de plaat af als je er met een blender potlood over heen gaat. Maar dit is niet specifiek iets wat bij de boeken van GDG gebeurd, dit gebeurt in meerdere kleurboeken. Dus gewoon een beetje oppassen en niet teveel over de lijntjes gaan.

The 2nd coloring I did is from Jean Li, nice and small, great for inbetween. I used Bruynzeel Rijksmuseum pencil what worked great. A blender pencil to egalize, watch out for the black lines! This is not only with the GDG books, others have that too!

Plaat 3 die ik heb gemaakt was nog een hele klus. Een plaat waar je heel precies moest kleuren met veel kleine details erin. Ik heb diverse materialen gebruikt. Ik ben begonnen met de Bruynzeel Rijksmuseum potloden. Voor de precieze stukjes heb ik mijn gelpennen van Kaiser Colour gebruikt. De bloemen heb ik met Spectrum Noir Markers gedaan. De markers drukken natuurlijk door op de achterkant van de plaat, maar met een blad ertussen bescherm je de volgende plaat en kun je dus gewoon met markers kleuren in dit boek. Ik vind het wel jammer dat de markers erg uit vloeien op het papier. Maar dat is in bijna elk kleurboek zo. Ik vind de plaat vrolijk geworden en ben blij met het resultaat.

Drawing 3 Wenyu Lin Small fish, a lots of details! Started with Bruynzeel Rijksmuseum penci and some Kaiser Colour Gel pens. The flowers I did wit Spectrum Noir Markers. Protect your page please! The alcoholmarkers do bleed, but that’s in the most books. I am happy with the result.

Het was de bedoeling dat ik 3 platen uit dit boek zou maken om dan het boek te kunnen reviewen. Dit is niet gelukt. Het boek is te leuk. Dus ik dacht, waarom niet ik ga maak gewoon nog een plaat. Plaat 4 is een kleine plaat geworden, die je weer lekker tussendoor kunt doen. De plaat is getekend door Damy Teng. Bij deze plaat heb ik gekozen voor de Magic Potloden van Koh I Noor. De potloden hebben een vrij dikke punt, en zijn dan misschien niet heel erg geschikt voor het fijne werk. Deze plaat was perfect ervoor. De bladeren en versiersels heb ik met deze potloden in verschillende kleuren kunnen doen. Dat is zo leuk aan de Magic Potloden, er zitten meerdere kleuren in 1 potlood. Zo krijg je bijvoorbeeld een boom blaadje in verschillende tinten groen zonder te blenden met diverse potloden. Deze potloden deden het hartstikke goed op dit papier.

I could have stopped after 3 colorings, but I will go on, a small drawing by Damy Teng. I used Magic Pencils from Koh I Noor, perfect for this artpiece. Great to see the “Magic” from the pencils, more color from 1 pencil. The paper was great for the Magics!

De laatste plaat die ik heb gemaakt is er een van Leaf Yeh. Ik heb mijn aquarel verf erbij gepakt. Een klein doosje van het merk Van Gogh. Als je een beetje oplet met de hoeveelheid water die je gebruikt is het hartstikke goed te doen met aquarel verf in dit boek. Om wat extra glitter toe te voegen heb ik aquarel verf van Gansai Tambi vermengd met de verf van Van Gogh. Het midden van de bloemen heb ik gekleurd met een twinmarker. Alle materialen die ik heb gebruikt in deze plaat deden het goed op het papier.

The last coloring I did is a drawing from Leaf Yeh, I used aquarel paint from Van Gogh. Use not to much water and it will work great in the book. Used also some Gansai Tambi for the shiny effect, I mixd it with the Van Gogh paint. Used a little marker for the inside of the flowers. All worked great!

Wat een heerlijk boek is dit. Zoveel verschillende platen, en papier waar je elk materiaal op kunt gebruiken. Dit boek is echt een aanrader. Ik ga zeker verder met kleuren in dit boek.

What a great book this is, so many different art, and paper what fits to almost every material. I will go on in this book

Heb jij ook zin om dit boek aan de slag te gaan? Hieronder de link waar je hem kunt bestellen.

You want to have a coy of your own, please use the link to order yours!

http://astore.amazon.com/globaldoodleg-20/detail/8793385641

Om te zien welke leuke boeken GDG nog meer heeft, druk je op de volgende link :

Wanna see al the Global Doodle Gems books, use the link below

http://booklaunch.io/globaldoodlegems

 

Dank jullie wel voor het lezen en tot de volgende keer.

Thank you for reading my blog, and untill the next time
Charlaine Dingemans and for translation Johanna Ans

3 thoughts on “GDG Team Taiwan Collection, vol 1 by Charlaine Dingemans”

  1. Leuke review Charlaine! En een paar mooie platen die je hebt gekozen. Binnenkort ga ik zelf ook weer eens wat met de Magic potloden doen… zijn zo leuk en gebruik ze eigenlijk te weinig 🙂 En dit boek… hou ik even in mijn achterhoofd, wie weet voor een volgende bestelling haha

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s