Kleurglossy nr. 6, GDG Dutch Review Team deel 1

De Kleurglossy nr 6 is uit, en niet zomaar een Kleurglossy, nee, eentje waar GDG Typical Dutch in is uitgelicht! Een artikeltje over het boek, een aanbeveling in de boekenlijst en maar liefst 7 kleurplaten….dat is dus niet niks! Apetrots ben ik weer! Van Uitgeverij Personalia ontving ik een volle doos van de Kleurglossy om te verspreiden onder de tekenaars en om te laten reviewen door het GDG Dutch Review Team…. en dat hebben we gedaan!
17495894_1925662747664757_1139984459_n
We hebben er een flink project van gemaakt, waardoor de gehele Kleurglossy aan bod gaat komen, verdeeld over 3 reviews, en geloof me, dat gaan gevarieerde en flinke blogs worden, met ingekleurde platen, workshops en informatie over de gehele inhoud. Bekeken en beoordeeld door verschillende leden van het GDG Dutch Review Team…verschillende kleurstijlen, verschillende meningen…. maar vooral hopen wij, plezier voor jullie om te lezen en te bekijken.

In dit eerste deel is Stephanie Verhulst van Steph Kleurt aan het woord voor de Algehele Indruk van Kleurglossy nr 6:

Heb je dat ook wel eens dat je een nieuw kleurboek wilt, maar echt niet weet welke je wil kopen. Dat je het liefste zou willen dat je uit een boek een paar platen kan kleuren om te ervaren of het iets voor je is. Of dat je denkt, er moet meer kunnen met deze kleurplaat en behoefte hebt aan inspiratie. Of je nou lang of kort kleurt, iedereen kan wat leren van de ervaringen van andere kleurders.

Dan is de Kleur Glossy ook iets voor jou. Het is een magazine waarin platen uit kleurboeken staan van verschillende artiesten, leuke tips staan wat je nog meer met kleurplaten kan doen en waarin je interviews over kleuren kunt lezen.

En nu is dus de Kleur Glossy nummer 6 uit. En het is weer een feestje. Er staat een heel mooi stuk in over Global Doodle Gems, een interview met Julia Woning, je weet wel van die “dikke dames”en nog veeeeel meer.

De buitenkant is van mat papier, dat vind ik wel jammer omdat dat zijn naam Glossy geen eer aan doet. Het zou een chiquere uitstraling hebben met mooi glimmend papier. Ook in de rest van het boek vind ik de kleuren wat flets. Jammer omdat het toch een boek over kleuren is.

Dat terzijde….Het is weer een heerlijke mix van verschillende kleurplaten in verschillende stijlen. Je kan in je comfortzone blijven, maar je kan ook deze kans aangrijpen om eens een plaat te kleuren die je op het eerste gezicht niet eens zo aanspreekt. Misschien verras je jezelf wel .

Wat ook leuk is in de Kleur Glossy is dat ze de “gewone “ kleurder ook een podium geven. Ieder kwartaal staan er een paar ingekleurde platen van kleurders zoals jij en ik in. Deze keer was ik aan de beurt en daar ben ik behoorlijk trots op. Het is toch wel heel erg leuk om in een echt tijdschrift te staan. Maar ook hier…. die kleuren verdienen nog wel wat extra aandacht.

Dan hier de foto………links de originele plaat, en rechts zoals die in de Kleurglossy staat.


Al met al vind ik het een echte aanrader en kijk ik ieder kwartaal weer reikhalzend uit naar een nieuwe uitgave van de Kleurglossy.

Veel kleurplezier!

Mimi Bezemer van Mimi Creatief:
Bij het doorbladeren van de Kleurglossy viel mijn oog op het DIY artikel, blz. 42, knutselen met een kleurplaat, dat leek mij wel wat. Omdat ik GDG Typical Dutch ook onder de aandacht wilde brengen heb ik daar een plaat van gekozen. Die van Johanna Ans, omdat ik óók haar wilde verrassen…dus zo ben ik tot mijn keuze gekomen. Maar ik wilde wel net iets anders doen dan in de Kleurglossy stond en ik wil jullie dan ook laten zien hoe ik een puzzel heb gemaakt van mijn kleurplaat.

We hebben een video gemaakt waarin het gehele proces staat beschreven voor jullie, veel kijkplezier!

Margreet Koelewijn van Margreet KleurdeOntwerpers in beeld, Mandala van Ellen Wolters blz. 47
Ik vind dit een erg leuke mandala, grote vormen dus geen gepriegel. Eerst de kleurtjes uitgezocht van Caran D’Ache, en eerlijk gezegd waren het de kleuren die me in het blik als eerste opvielen. Eerst alle kleuren een plek gegeven in de mandala.


Ik zie erg veel papier door de kleuren komen, het papier pakt het pigment niet zo goed. Jammer, want nu moet ik gaan na bewerken. Deze tekening is nog onbewerkt.


Links in het rode stukje bewerkt met babyolie en doezelaar. Rechts dus onbewerkt… links  onbewerkt en rechts bewerkt met babyolie….zo zie je goed het verschil….Mandela uit de kleurglossy…gemaakt door Ellen Wolters….ingekleurd door mij met Caran D’Ache kleurpotloden

Het eindresultaat van de Mandala van Ellen Wolters. Gekleurd met Caran D’Ache, babyolie en een doezelaar.


Tabitha Wasbauer van Tabby May Art:
In KleurGlossy 6 staat dit keer een artikel over de kleur ORANJE, geschreven door Karen Hamaker. Een heel informatief artikel, waar je als kleurder zeker wat aan hebt. Vooral als ‘kleurenleer’ in de meest brede vorm je interesse heeft.

Het eerste waar ik aan moest denken was ‘de tweede chakra’. In een opleiding van een paar jaar terug hebben we ons verdiept in kleurenleer en chakra’s met betrekking tot spiritueel, lichamelijk en emotioneel welzijn. De tweede chakra staat voor voelen, genot, plezier en seksualiteit. En welke kleur hoort daarbij? Juist, ORANJE!
Oranje
ORANJE is een vrolijke kleur, staat voor vrijheid, onafhankelijkheid en ook gemoedelijkheid. Precies wat Karen Hamaker ook in haar artikel aanhaalt: het voorbeeld van Nederlandse supporters allemaal in het oranje, zoals bij een EK of WK voetbal. Zeeën van ORANJE, één groot feest en iedereen is elkaars vriend, “wij” tegen de rest van de wereld.

Ook het meer ingetogene van ORANJE herken ik wel in het stuk van Karen Hamaker. De ORANJE kleur van de opkomende of ondergaande zon, die tot nadenken en introspectie leidt, het ORANJE in een kaarsvlam of een haardvuur, waar je je helemaal in kunt verliezen terwijl je gedachten langzaam tot rust komen en je opgaat in het hier en nu.

Zo ervaar ik het kleuren ook vaak. Zeker ook bij deze plaat die ik speciaal voor mijn review van dit artikel heb gekleurd, met veel ORANJE erin. De kleuren maakten me vrolijk maar hadden ook een meditatieve werking. Gedachten dreven weg en wat overbleef was opgaan in het moment, het kleuren zelf met een blij en haast feestelijk gevoel. In de bijgevoegde video kun je deze plaat beter bekijken en misschien merk je bij het bekijken zelf wel welk effect dat ORANJE op je heeft!

Toen ik klaar was met de bloemen op de achtergrond, waarbij ik verschillende tinten rood, ORANJE en geel heb gebruikt en sommige ook over elkaar heen heb gelegd, moest ik ineens denken aan de kleurtjes van de Nibbit-chips van vroeger (bestaat dat nog, Nibbit?)… Dat waren van die luchtig gebakken stokjes in roze, ORANJE en geel. Voor mij was het op tafel verschijnen van Nibbit vroeger (als kind dan hè!), het hoogtepunt van een feestje. Die associatie bij deze plaat geeft me een extra feestelijk gevoel! En trek in Nibbit…

Plaat komt uit het boek Vogelparadijs van Daisy Fletcher

Charlaine Dingemans van ColouredbyCharlaine
In deze Kleurglossy staat een interview met Julia Woning, blz. 20. Het interview begint met beschrijving wie Julia is. We kennen Julia van de Dikke Dames kleurboeken en het boek Kleurtechnieken workshop. Julia verteld ons in het interview wat het geheim is van haar succes. Sinds kort is ze ambassadeur voor Derwent Colourstock. In het interview kun je lezen wat Julia zoal doet. Ook geeft ze handige kleurtips. Het is een vlot geschreven interview wat lekker weg leest. Als extraatje zitten er in het magazine 5 kleurplaten van Julia, waaronder 1 uit haar nog niet verschenen nieuwe kleurboek Dikke Dames in Sprookjesland. Ik heb een kleurplaat gekozen uit het Tropisch Regenwoud. Dit boek ligt sinds kort in de schappen en er staan twee kleurplaten in het magazine uit dit boek. De plaat ben ik begonnen met kleuren met potloden.


Dit vond ik niet zo lekker werken en ben overgestapt naar de Derwent Graphitint. Hoe leuk is dat om een plaat van haar te kleuren met potloden van Derwent. Julia is erg enthousiast over Derwent, en ik kan haar enthousiasme alleen maar delen.


De kleurplaat is vrij grof getekend. Geen gepriegel, dus ideaal voor de wat grovere materialen. Lekker losjes kleuren of schilderen en je waant jezelf in een Tropisch Regenwoud met deze leuke plaat. Het geheim van het succes van Julia? Dat zul je zelf moeten lezen. De Kleurglossy ligt nu in de winkels en is ook via diverse webshops te bestellen.
Charlaine Dingemans (7)

Manuela Badr van Manuela’s Kleurbezigheden: Vanaf het moment dat de eerste KleurGlossy in de winkel lag ben ik een trouwe koper. Want als kleurfanaat wil je toch niet dat zo’n tijdschrift bij jou in de kast ontbreekt? Een prachtig tijdschrift met van alles en nog wat over kleuren. Het tijdschrift kost €8,95 wat ik in eerste instantie best prijzig vond als je de vergelijking maakt naar een kleurboek. Aan de andere kant als je het vergelijkt met de prijs van een soortgelijk tijdschrift valt het wel weer mee.  Dan zou je je kunnen afvragen waar moet je het mee gaan vergelijken? Maar dat is een heel ander verhaal…

Als geluksvogel van het Dutch GDG reviewteam had ik de KleurGlossy 6 al zaterdag de 25e in huis. Gelijk aan het bladeren natuurlijk, het was er ook heerlijk weer voor!Er stond weer zoveel leuks in.

Wat er voor mij deze keer uit sprong was de plaat bij de ‘Ontwerper in Beeld’. Het is een ontwerp van Daniëlle Waaldijk. Er staat bij dat ze voor deze ‘Flower Girl’ heeft gekozen omdat ze graag fantasiefiguren tekent. Over Daniëlle weet ik niet zoveel en heb ook nog niet eerder tekeningen van haar gezien. Heb haar naam wel eens voorbij zien komen met prachtige ingekleurde platen van ‘de Dikke Dames’ van Julia Woning. Wat een leuke verassing is dat dus! Die wil ik dus echt gaan kleuren!

Heel enthousiast begon ik met mijn favoriete kleurpotloden de Polychromos van Faber Castell. Ik koos voor een licht roze kleur en bouwde langzaam wat laagjes op met steeds wat donkerder. Helaas wil het niet echt dekken en blenden. Het werd zelfs een beetje “smoezelig”. Dat was dus geen succes. Wat eigenlijk wel heel vreemd is voor zulke goede potloden, dat zou je toch niet verwachten. Dan toch maar de geurloze terpentine erbij gepakt, ook al hou ik daar niet van. Maar je moet toch wat. Dat zag er gelukkig een stuk beter uit.

Eindelijk waren alle bloemen af en heb ik mijn Derwent Artist erbij gepakt. Ik had inmiddels al van mijn GDG review collega’s begrepen dat de zachtere potloden geen succes zijn in de Glossy. En hardere kleurpotloden als de Artist zijn er volgens mij niet. En, gelukkig dat ging een stuk beter. Nog steeds niet geweldig dus nog wel de Derwent blender erbij gebruikt. Maar dat mag de pret niet drukken.
Manuela Badr-Daniëlle (3)
In ieder geval kon ik nu wel genieten van het kleuren van deze plaat.

Tot zover vind ik de plaat geslaagd. Het ziet er heerlijk ’s-zomers uit en ik wordt er wel vrolijk van, maar nu dus nog vakjes….. Volgens het onderschrift zijn het zwart-wit blokjes??? Nou zwart ga ik die vakjes dus niet kleuren, ik hou niet van kleuren met zwart en vind dat ook niet echt bij de plaat passen. Dan hadden ze het beter gelijk zwart-wit kunnen afdrukken toch? Maar wat dan? Ik heb uiteindelijk besloten wat te gaan doodlen in de vakjes. Ik ben daar pas geleden eens mee begonnen om te oefenen, dus dat leek me wel zo handig. Twee vliegen in één klap. Nadat ik de linkse kolom af had, was ik wel uitgedoodled, dus de rechterkolom maar gewoon in de reeds gebruikte kleuren ingekleurd. Nou … ik kan je zeggen dat ik dit met redelijke tussen pauzes heb moeten doen. Ik voelde me voor heel even weer een kleuter… Jammer van de leuke plaat. Van mij had dit zeker achterwege mogen blijven.

Tot slot de achtergrond nog gedaan met Derwent pastel potloden. Ik ben uiteindelijk wel tevreden over het resultaat, maar het heeft wel even wat moeite gekost.
Manuela Badr-Daniëlle (10)

Cindy van Bemmelen van DogfanartIk heb voor jullie een plaat gekozen van Global Doodle Gems. In totaal staan er 7 kleurplaten in de KleurGlossy van het kleurboek Typical Dutch. Voorin de Kleurglossy staat een stukje uitleg over het boek zelf. Dit vind je op pagina 10, Preview: Typical Dutch Global Doodle Gems. Het stukje vertelt op een leuke manier over de inhoud van het boek.

Ik heb gekozen voor de tulpen plaat van Peggy Sue Karunding. Deze plaat sprak mij aan vanwege het polderlandschap in Flevoland. Ik heb vorig jaar een jaar gestudeerd in Dronten, in Flevoland. Deze plaat deed mij heel erg terug denken aan het landschap daar: Prachtige tulpenvelden met op de achtergrond de windmolens.. Soms mis ik het best nog wel 😉
Kleurglossy_Cindy_Foto_01

Ik heb bij deze plaat voor de Faber Castell Polychromos gekozen. Ik vond ze niet heel lekker kleuren op het papier. De laagjes opbouwen ging niet fijn. Na 4 a 5 laagjes werd de kleur niet fijn meer opgenomen. Hierdoor vind ik dan ook dat de bloemen niet helemaal gelukt zijn zoals ik ze wilde hebben. De witte spikkels heb ik normaal geen moeite mee, maar nu vind ik ze best storend. Ondanks dat heb ik er van genoten om deze plaat te kleuren, omdat de leuke herinneringen weer naar boven kwamen drijven.
Kleurglossy_Cindy_Foto_02

Wil jij je eigen exemplaar hebben van GDG Typical Dutch, klik dan hier

Tabby May Art: DIY blz 42

Mijn DIY-idee om een kleurplaat te recyclen is heel simpel. Neem een kleurplaat, koop een mooie lijst, laat eventueel je kleurplaat bij een copyshop uitvergroten tot het formaat van je lijst, of tot het formaat van een passe-partout in een lijst (vind ik persoonlijk nog mooier), doe de tekening of vergroting in de lijst en voilà, je hebt een prachtig cadeau.

Zo heb ik mijn man onlangs verrast met zijn verjaardag, met een uitvergroting van een door mij ingetekende (vanaf een basistekening van Johanna Ans uit het GDG boek Twister Gems Doodle Do Book) en gekleurde plaat. En die hangt nu te pronken op ons kantoor.

Als laatste Johanna Ans voor dit review,  een plaat van Leila Duly uit “Bloemenparadijs“.
Zoals jullie weten, ben ik geen fan van bloemen inkleuren, weet niet waarom, want ben wel dol op bloemen…maar omdat er nog het één en ander aan potloden getest moest worden in deze Kleurglossy, ben ik er toch aan begonnen…en ik laat het jullie zien in een video…veel kijkplezier!

20

Nou, is dat een uitgebreide indruk van de Kleurglossy of niet….maar er komt nog veel meer, er word door het GDG Dutch review team, nog flink gekleurd, gelezen, beoordeelt en gewerkt…dat mogen jullie gaan zien over 2 weken, wanneer we Kleurglossy review deel 2 aan jullie gaan laten zien….en!!!We hebben ook winacties bij iedere blog!!! Bij Karin’s Kleurplaten deze week maar liefst 3 pakketjes met een Kleurglossy nr 6, een Derwent Inktense kleurpotlood en Inktense block om gelijk aan de slag te gaan met de workshop van Julia Woning…. in de volgende blog, gaan we ook een Kleurglossy en een…….verloten onder de lezers die een reactie achterlaten…wil jij een kans maken…je hoeft geen account te hebben op WordPress, door het invullen van je e-mailadres, kun jij evenveel kans maken als ieder ander!

Kleurrijke en vrolijke groeten van ons allemaal

 

 

 

 

7 thoughts on “Kleurglossy nr. 6, GDG Dutch Review Team deel 1”

  1. Wat een leuke review!! Heb de Kleurglossy ook vanaf het begin en geniet er ook steeds weer van. Ook geniet ik erg van jullie reviews. Een ienieminieklein puntje van kritiek (vat het alsjeblieft niet verkeerd op): jullie komen bij mij erg professioneel over: is het een idee iemand die dat kan de reviews van tevoren te laten checken op grammatica? Er staan best wel wat ‘d’/’t’-foutjes in. Maar ga vooral zo door, meiden! Denk niet dat ik de enige ben die er zo van geniet!! Trots op jullie!!

    Liked by 2 people

    1. Ik ben de taalnerd van het groepje… en had ook al e.e.a. gezien, maar wil me niet opdringen haha. Zal even overleggen met Johanna Ans, gaat goedkomen 😉 Bedankt voor je feedback.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s